Familieterapi

Det er helt normalt at have problemer i familien. Det er også normalt at være ked af det, vred eller føle sig forkert i nogle sammenhænge. Sådan er det i alle familier, men konflikterne kan også vokse sig så store, at der er behov for en uvildig part til at lytte og give værktøjer til, hvordan man konkret løser dem.

En hjælp til udfordringer

Familiebåndene er nogle af de stærkeste, der findes. Dette gør familien til et sted, hvor man kan opleve de mest givende øjeblikke, men det kan også være et sårbart sted, når der opstår konflikter eller andre problemer.

Det er netop derfor, det er så afgørende at håndtere konflikter og problemer mellem forældre eller mellem forældre og børn. Vedvarende mistrivsel i en familie er ikke bæredygtigt på lang sigt og kan føre til yderligere opbrud og mistrivsel både blandt forældre og børn.

For børnene kan vedvarende skænderier mellem forældrene eller konflikter med ældre søskende skabe stor usikkerhed, og i de mest alvorlige tilfælde kan det endda resultere i en splittelse af familien.

Hvordan skal man håndtere familiemæssige udfordringer?

Det er afgørende ikke at overse problemerne eller undgå dem, da dette kun kan føre til yderligere opdeling og konflikt blandt de involverede.

Det er vigtigt at tackle disse udfordringer aktivt for at forhindre, at de lurer under overfladen. Konflikter har en tendens til at komme frem på et tidspunkt, og hvis de ikke håndteres rettidigt, kan de udvikle sig til større og mere alvorlige problemer, end de oprindeligt var.

Hvis familiens konflikter er for komplekse til at håndtere på egen hånd, kan det være en god idé at søge hjælp fra en familieterapeut. En terapeut med ekspertise inden for familierådgivning kan hjælpe med at sætte problemerne i perspektiv og give konkrete værktøjer til at håndtere de opståede udfordringer.

Book en tid

Familievejledning kan være gavnlig i forhold til en række udfordringer

  • Tvivl om, hvad der er den rigtige måde at opdrage på.
  • Søvnproblemer med vores barn.
  • Hyppige skænderier blandt vores børn.
  • Gentagne skænderier mellem os forældre.
  • Betydelig gråd fra barnet.
  • Svært ved at opnå samarbejde med vores barn/børn.

Ud over at tilbyde hjælp i akutte familiesituationer, tilbyder jeg også støtte til familier i forbindelse med skilsmisse og i sammenbragte familier, der oplever vanskeligheder.

Det kan være hensigtsmæssigt, at både mor og far deltager i den første konsultation, men det kan også være relevant at inddrage hele familien for at etablere støtte og arbejde med problemstillingerne sammen fra starten.

book en tid
Jeg har en bred vifte af arbejdsområder

Mine ydelser

Med udgangspunkt i psykoterapi

Terapi

Læs mere
Med udgangspunkt i Psykoterapi

Parterapi

Læs mere
Med udgangspunkt i Psykoterapi

Familieterapi

Læs mere

Hvorfor vælge mig, som din terapeut?

Fordi jeg har:

Erfaring & faglighed

Jeg er en fagligt dygtig psykoterapeut har omfattende uddannelse og erfaring inden for psykoterapi, hvilket giver mig ekspertise i at forstå og behandle dig, der hvor du står i livet.

læs mere
Fordi jeg tilbyder

Individualiseret behandling

Jeg tilpasser behandlingen til dine specifikke behov og udfordringer, hvilket sikrer en personlig tilgang til din terapi.

læs mere
Min behandling rummer

Empati og etik

Jeg er empatisk og forstående, hvilket hjælper dig med at føle dig hørt og respekteret under terapiforløbet. Jeg overholder de højeste etiske standarder, herunder fortrolighed og professionalisme i forhold til dine personlige oplysninger og følelser.

læs mere

Hos Maria bliver man mødt med høj faglighed og hjertevarme. Hun formår at skabe et trygt rum, hvor der er plads til selvreflektioner og selvudvikling.Jeg har anvendt Maria måde til ledelsessupervision og faglig sparring. Derudover også til rekruttering, hvor der er blevet set ind i hele organisationens kompetencer med udgangspunkt i DISC profiler.

Carina Sjøberg • Forstander Bostedet Broager

Maria greb mig, da jeg var på et af mine laveste punkt nogensinde, troede at jeg aldrig ville finde ro eller glæde ved livet. Hun hjalp mig tilbage til mig selv. I forløbet havde jeg også min kæreste med i et par sessioner, så han blev en del af min udvikling. Kan KUN anbefales. Maria er en kæmpe medvirkende faktor til, at jeg i dag er taknemmelig og glad ved livet.

Nadia • Klient

Når følelser, tanker og fornuft slår knuder og der er kaos i hovede og hjerte, er Maria en værdifuld samtalepartner. Med kyndig hånd hjælper hun med at finde den rette sti at følge.

Lise • Klient

“Coaching hos Maria Batalla har givet mig muligheden for frit at drøfte min situation med en uvildig og for at afklare mine handlemuligheder. Desuden har det hjulpet mig til at erkende og finde ro i, at der var opgaver som jeg ikke selv var herre over at få løst. De jævnlige samtaler var vigtig sparring for mig også i forhold til efterfølgende at komme videre med et balanceret arbejdsliv. Jeg er en erfaren projektleder med mange års erfaring, men var havnet i samarbejdsproblemer som skabte langtidsstress og søvnløse nætter. Jeg er glad for, at jeg tog imod tilbudet, om at blive coachet igennem perioden hos Maria, som var en stor hjælp til at få struktureret handlemuligheder og som fungerede som mellemled mellem arbejdspladsen og mig.”

Sussie Pagh • Seniorforsker, Aalborg Universitet

“Marias stærke faglighed kombineret med hendes meget nærværende og omsorgsfulde person har givet mig mulighed for at se og arbejde med mig selv i et helt andet lys. Jeg kan varmt anbefale et forløb hos Maria.”

Eva • Klient